Affärsområdeschef sol/energi till Takrekond

Växjö
Ansök senast: 2022-12-31

Är du erfaren inom entreprenad med stark affärsmässighet och förmåga att vidareutveckla ett affärsområde? Då ska du jobba hos oss på Takrekond inom Soltechkoncernen. Vi är ett av sydöstra Sveriges ledande företag inom takbranschen sedan över 30 år. Som del av Soltechkoncernen har vi även påbörjat resan mot att också erbjuda solcellsinstallationer. Vi har fullt upp och tillväxtpotentialen är enorm. Solenergi är på allas läppar och vi behöver dig för att både anamma potentialen och bygga en hållbar organisation för att göra det. 

Som affärsområdeschef för Sol/energi ansvarar du för att utveckla affärsområdet sol/energi och verkar för samspel mellan affärsområdena internt. Du arbetar operativt i verksamheten med försäljning och projektledning parallellt med uppgiften att optimera bolagets tillväxt genom att bidra med en ökad struktur för en organisation som växer/trappar upp i storlek. Vi har påbörjat uppstarten av affärsområdet sol/energi genom att en säljare/projektledare och en arbetsledare är på plats. Och nu behöver vi dig.

Att växa medför utmaningar sett till både organisation, personal, kompetensförsörjning, struktur i form av arbetssätt och processer och det är utmaningar som ska hanteras av denna roll självständigt och i samarbete med framförallt VD.

Du kommer att utgöra en del av bolagets ledning med ansvar för tillväxtstrategi och affärsområde sol/energi. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

 • Att arbeta operativt i verksamheten med försäljning, projektering och offertskrivande liksom projektledning.
 • Entreprenadansvar för affärsområdets projekt
 • Att tillsammans med styrelse och VD sätta tillväxtstrategi och plan för bolaget i helhet.
 • Kundansvar innefattande marknadsbearbetning, försäljning, kundrelationer och kundnöjdhet.
 • Personalansvar, att leda och fördela arbete, sätta organisation, följa upp medarbetare, medarbetartrivsel och utveckling
 • Budget och resultatansvar för affärsområdet liksom för dess projekt/verksamhet.
 • Att säkerställa relevanta processer, arbetssätt för området i syfte att uppnå kvalitet liksom tydlighet gentemot organisationen.
 • Arbetsmiljöansvar för verksamhetsområdet

Tjänsten är placerad i Växjö och resor i tjänsten förekommer, i dagsläget framförallt mellan Jönköping och Kalmar givet bolagets befintliga verksamhet.

Visst vill du bli en del av Takrekond och Soltechkoncernen? Skicka in din ansökan idag.

Vi tror att du har en bakgrund inom entreprenad om minst 5 år inom solområdet alternativt inom tak/bygg. Det har gett dig kunskaper innefattande allt ifrån avtal, entreprenadjuridik, projektplanering, projektstyrning och projektuppföljning. Tack vare din bakgrund har du en god ekonomisk förståelse och tidigare erfarenhet av budget- och resultatansvar. Där en uppskattad ledare med erfarenhet av personalansvar och besitter kunskaper inom arbetsmiljö och har arbetsrättslig förståelse.

Kanske har du tidigare arbetat i verksamhet i stark tillväxt eller så är det vad du lockas av att bidra med. Du har god förståelse för hur en organisation behöver utvecklas parallellt med att den växer och också förmågan att identifiera vad som behöver göras, och att göra det, för att optimera tillväxt. Du har troligtvis någon form av eftergymnasial utbildning eller så har du utvecklat dina kunskaper i arbetslivet. Din erfarenhet och kunskap är viktig för vår fortsatta framgång. Likaså dina ledaregenskaper och personliga lämplighet. Som person är du strategisk med förmåga att se helheten samtidigt som du kan hantera detaljer, du är relationsskapande med stark samarbetsförmåga och har ett starkt driv att utvecklas, är mål- och resultatorienterad och triggas av att arbeta med tillväxt.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt! Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Samtal och mail från externa rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes.

För mer information kontaktar du:

Cecilia Jungner, HR-chef Soltech Energy Sweden AB, cecilia.jungner(@)soltechenergy.com

Nils Jansson, VD Takrekond, nisse(@)takrekond.se

Välkommen med din ansökan!

Takrekond är ett av sydöstra Sveriges ledande företag inom takbranschen sedan över 30 år. Vi erbjuder tak, solceller, takskottning & besiktning. Vår långa erfarenhet av tak har givit oss mycket stor kunskap, och medför att vi kan erbjuda en mängd olika taklösningar inom bl.a. papp, shingel, duk, tegel, sedum och solenergi. Som kund får du ett tryggt och tätt tak i många år framöver, något våra flera tusen kvadratmeter hittills lagda tak fungerar som ett levande bevis för. Sedan hösten 2020 är vi en del av Soltechkoncernen.

Kontaktperson

Cecilia Jungner

cecilia.jungner@soltechenergy.com

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %